Sosyal Medya

Coğrafyamız

Felluce’de siviller 'işkenceyi' anlattı

Irak'ın, IŞİD'e karşı operasyon başlatılan Felluce kentinde Şii milisler tarafından kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan siviller 'gördükleri işkenceyi' anlattı



Felluce’nin kuzey kırsalında bulunan Garma ve Saklaviye bölgelerinden kaçırılan siviller, federal polis ve Åžii gönüllülerden oluÅŸan HaÅŸdi Åžabi mensupları tarafından iÅŸkenceye tabi tutulduklarını anlattı.

Irak ordusunun baÅŸlattığı "Felluce’yi IŞİD’den kurtarma operasyonu" sırasında federal polis ve Åžii HaÅŸdi Åžabi milisleri mensuplarının yaklaşık bin sivili kaçırdığı belirtiliyor.

Felluce’nin baÄŸlı olduÄŸu Anbar eyaletinin önde gelen isimlerinin giriÅŸimleriyle yaklaşık 600 kiÅŸi serbest bırakıldı. Özgürlüklerine kavuÅŸanlar,  Ã§ok sayıda kiÅŸinin geride kaldığını ve onların âkıbetinin meçhul olduÄŸunu söylüyor.

"Ä°nsan dolu 4 otobüs ve bir kamyonu baÅŸka yere götürdüler. En az 250 kiÅŸi vardı içinde. Onları sorguya götürüyoruz dediler. Bu gruptan hiç biri bir daha görülmedi. SorduÄŸumuzda ‘onları idam ettik’ dediler."

Kafalarına sert aletlerle vurularak darp edildiklerini anlatan siviller, ‘su isteyeni keseceÄŸiz’ ÅŸeklinde tehdit edildiklerini ifade etti.

Serbest kalan bir başka kişi milislerin, onları idrarlarını içmeye zorladıklarını söyledi.

 
 
 

İşkence altında ölen 4 ceset

Felluce’nin güney kırsalında yer alan Amiriyet-ül Felluce bölgesindeki hastane kaynakları iÅŸkence altında ölen 4 cesedin hastaneye ulaÅŸtığını belirtti.

Felluce'nin kuzeyinde çatışmalar

Iraklı askeri kaynaklar, IŞİD’in Felluce’nin kuzeyindeki Sejar bölgesinde Irak ordusuna ait mevzilere saldırı düzenlediÄŸini söyledi. Ä°ntihar saldırılarının ve canlı bombaların da kullanıldığı baskında onlarca kiÅŸi öldü. Ordu ve onun yanında savaÅŸan milisler bu saldırıdan sonra Sejar’dan Duvaya bölgesine doÄŸru çekildi

Felluce'de çatışmalarda IŞİD ile ordu arasındaki çatışmalarda onlarca asker öldü.
 
[[FotoÄŸraf: Reuters]]

Felluce’nin güneyinde de çatışmalar devam ediyor. ABD’nin öncülüğündeki koalisyonun havadan desteÄŸiyle ilerlemeye çalışan ordu, IŞİD tarafından direniÅŸle karşılandı. Ä°lerleme saÄŸlanamayan çatışmalarda 13 ordu ve IŞİD mensubu öldü.

 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.